/nginx/o/2016/07/18/5637553t1he50f.jpg)
Sibulat lõigates pole mingi ime, kui silmad hakkavad kipitama ja vett jooksma. Kuigi selle vältimiseks jagatakse palju erinevaid nippe, on üks, mis aitab alati.
Sibulat lõigates pole mingi ime, kui silmad hakkavad kipitama ja vett jooksma. Kuigi selle vältimiseks jagatakse palju erinevaid nippe, on üks, mis aitab alati.
Ebamugavust põhjustab sibula hakkimisel süntaas, mille tõttu paiskub õhku sulfeenhapet. See mõjub silmadele ärritavalt ja paneb pisarad voolama.
Teine kord pista sibul umbes 15 minutit enne söögivalmistamist sügavkülmikusse, õpetab Pure Wow. Jälgi kella ja ära unusta sibulat külmikusse liiga kauaks, sest nõnda võib see liialt kõvaks külmuda.
Külmunud sibulat on küll pisut raskem koorida ja hakkida, kuid see ei ärrita silmi ning ei pane sind nutma. Enne toidu sisse lisamist lase sibulatükkidel soojeneda toatemperatuurini.