Hüva nõu, kuidas kodus märkimisväärselt raha säästa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas.
Hoiupõrsas. Foto: www.flickr.com

Kui sa pole sündinud kokkuhoidja, võib kergesti juhtuda, et raiskad eluasemekuludele arutult suuri summasid, sest sa lihtsalt ei tea, mida ühest või teisest kohast säästmiseks ette võtta. 

CountryLiving soovitab, mida teha, et kodukuludelt kõvasti kokku hoidma hakata.

1. Palka spetsialist

Otsi keegi, kes teeb su kodule põhjaliku auditi, selgitab välja näiteks soojuslekked ja muu sellise. Tõenäoliselt on tegemist ühekordse päris korraliku väljaminekuga, aga ülevaate tulemusel saad oma kodu parandada nii, et hiljem oleksid kulutused väiksemad. 

2. Soojusta veetorud

Soojaveetorude soojustamine vähendab oluliselt igakuiselt makstavaid arveid, kinnitavad spetsialistid. 

3. Pese nõusid masinaga

Olgugi et paljud tahavad sellele tõele vastu sõdida, tasub nõudepesumasinasse investeerida, sest masin tarvitab pesutsükliks palju vähem vett kui sina  käsitsi pestes. Samuti tarbib see vähem elektrit ja nõudepesuvahendit.

4. Kasuta kraani otsas termostaati

Väike vidin, mis otsekohe kraanist kuuma vett annab, säästab taas nii vee- kui elektriarvetelt, sest sa ei pea ootama, millal vesi käte- või hammastepesuks piisavalt soojaks läheb, endal kraan samal ajal arutult pahisemas.

5. Tee küünlaleegitesti

Käi maja välisseinad seespoolt üle, hoideks akende ees ja aknalaudade all kas põlevat küünalt või, veel parem, tossavat viirukit. Mil iganes küünlaleek värelema hakkab või tossujuga suunda muudab, võid kindel olla, et sellest kohast pressib külm õhk sulle tuppa. Sedasi tead, kus ja mis vajab tihendamist. Kokkuvõttes säästad küttekuludelt.

6. Kasuta LED-pirne

LED-pirn kestab kauem ja säästab sulle arvestatava summa raha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles