Korteris 500 taime kasvatav naine: see on mu ainus võimalus linnas ellu jääda

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500 taime perenaine.
500 taime perenaine. Foto: www.modernfarmer.com

Kui elukorraldus ei võimalda elada seal, kuhu süda kutsub, tuleb oma elutingimused võimalikult ideaalilähedaseks kohandada seal, kus parasjagu asud.

New Yorgi korteris elav Summer Rayne Oakes ütleb, et tema 500 taime on tõenäoliselt ainus põhjus, miks ta linnas elades mõistuse juurde on jäänud, vahendab portaal Modern Farmer. 

Maalt pärit Summeri karjäär on olnud kirju: 11 aasta jooksul edukast modellist ökoriiete ja puhta toidu aktivistiks kasvanud naine pole kindlasti käed rüpes istunud. Selle aja jooksul on ta end oma pisut enam kui sajaruutmeetrises korteris ümbritsenud ligikaudu 500 taimega: osa neist kasvab seal ilu pärast, suur osa on aga söögiks. Maitsetaimede ja tüüpilisemate köögiviljade kõrval kasvatab ta ka haruldasemat söögikraami, mis nõuab suurt pühendumist.

Ülikoolis loodusteadusi õppinud Summeri pühendumus on suur ja ega teisiti saakski: korteris on raske paljudele taimedele soodsaid kasvutingimusi luua, võidelda tuleb päevavalguse ja toitainete nappusega. Aga indu tal jagub, sest südames on tegemist maatüdrukuga, kellele on võimalus taimede eest hoolitseda ainus viis linna elutempo ja olemusega toime tulla.

Lisaks taimedele peab naine korteris kompostikasti ja võtaks hea meelega ka mesilased ning kanad, kuid kahtlustab, et tema üürikorteri omanik poleks sellest vaimustuses. 

Vaata rohkem pilte hämmastavast kodust SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles