Kaheksa rämpsuna näivat eset sinu kodus, mis võivad suure rahasumma sisse tuua (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana arvuti.
Vana arvuti. Foto: www.flickr.com

Enne kui hakkad koduvärskenduse käigus vana rämpsu minema pilduma, veendu, et sa kogemata midagi sellist ära ei viska, mille müügist kena kopika võiks teenida. 

Vanad arvutid

Enne kui need prügimäele saadad või kusagile annetad, veendu mõne asjatundja abiga, kas tegemist pole mitte väärtusliku retrokraamiga, mille eest mõni huviline suure rahasumma välja käiks. Eriti hinnalised on vanad Apple'i arvutid.

Vanad muusikainstrumendid

Kuigi sulle võib see lapsepõlvest tuttav vana räsitud kitarr tunduda täieliku rämpsuna, ära tõtta seda ära viskama. Võib selguda, et tegemist on mõne haruldusega.

Vanad nukud

Eriti Barbied, aga ka teised juba elu näinud mänguasjad. Uskumatult paljud inimesed koguvad neid ja võimalik, et nad maksaksid su lelude eest kopsaka summa.

Vanad raamatud

Enne kui need vanapaberisse viskad, veendu, et tegemist poleks esmatrükkidega: need maksavad kollektsionääride maailmas ränka raha.

Maalid

Ükskõik kui kummaline, väärtusetu või kole mõni maal sinu hinnangul tundub – kui sa pole just kunstispetsialist, lase seda mõnel asjatundjal vaadata veendumaks, et sa varandust käest ei anna.

Vana mööbel

Enne ahju ajamist või prügilasse saatmist veendu, et tegemist poleks mõne disainiklassikasse kuuluva esemega. Tänu retroesemete populaarsusele leiab ka nõukogudeaegse toodangu hulgast juba kultusasju, mille eest inimesed kõrget hinda maksavad.

Vanad postkaardid

Seda peaks igaüks teadma, et (eriti täitmata) postkaarte koguvad päris paljud inimesed, mistõttu vanavanemate vanade postkaartide kogu tuleks hoolega läbi vaadata.

Vana kodutehnika

40 aasta vana tolmuimeja, kohviveski ja muu taoline: ka neile tõepoolest leidub kollektsionääridest ostjaid.

Allikas: Housebeautiful.com

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles