Mida täpsemalt toitumiskava jälgid, seda kindlam on hea tulemus. Seepärast mina lõuna ajal otseselt väljas kohvikus söömas ei käi.
Nagu eelmine nõuanne soovitas, haaran ka mina endale alati kodust toidu kaasa. Aga ilmselgelt ei jõua ajaliselt ka mina toidukorraks teha eraldi toitu.
Teen toitu alati enda 3-5kordse koguse valmis. Mõõdan portsudesse ja panen külmkappi. Kõige rohkem pool tundi vaeva ja paar päeva jälle hooleta. Kui tuleb toidukorra aeg (isegi kui olen sõidus), on toit kohe kiiresti võtta ja ei teki kiusatusi.
Tulles tagasi Marko juurde, siis neli korda päevas kokkamine on täiesti ebavajalik. Paljud meie kliendid kasutavad ka sügavkülmiku võlusid. Valmis toit mõõdetakse portsudeks ja pannakse sügavkülma. Nii säilib valmistoit kauem.
4. Söö sama toitu mitu korda päevas.
Tunnistan, et minu toitumiskava jälgimine on suhteliselt igav. Väga sageli söön ühte ja sedasama toitu mitu korda (vahel isegi kolm korda) päevas. Ära saa valesti aru, kõik minu toidud on äärmiselt maitsvad, ent siiski ühesugused.
Aga pole vaja mulle kaasa tunda. Grillhooajal on selleks sageli näiteks grillliha puuviljasalatiga või midagi sarnast. Siis, kui teised naudivad grilli, naudin ka mina grilli. Ja selle kõige juures langetan kehakaalu.
Lühidalt – sa ei pea igaks toidukorraks sööma erinevat toitu. Niimoodi hoiad kokku aega ja energiat. Ning läbi selle ei anna sa endale eksimisvõimalust.
5. Tööta välja oma rutiin.
Olen rutiini ori. Söön näiteks peaaegu alati hommikuks omletti singi ja juustuga. Kõrvale värsket salatit ja mõned puuviljad. Kiireks ampsuks söön peaaegu alati juustu puuviljaga jne. Ja rutiin toitumiskava jälgimise ajal ei ole üldse halb asi. See teeb minu (ja kindlasti ka sinu) toitumiskava jälgimise palju lihtsamaks. Jääb ära nuputamine ja mõtlemine, mida süüa. Tean oma koguseid peaaegu peast. Ühesõnaga kõik on lihtsam.
Nagu näed, siis natuke ette mõeldes on kõik võimalik. Peab vaid tahet olema.