Seitse püsikut, mis suve jooksul mitu korda õitsevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suureõieline kellukas.
Suureõieline kellukas. Foto: Kodu.postimees.ee

Vali oma lillepeenrasse püsikud, mis terve suve jooksul õiteilu pakuvad.

1. Suureõieline mõrsjalill

See kaunis püsik vajab kuiva ja päikeselist kasvukohta ning õitseb sügiseni välja. Naabriks sobivad hästi näiteks tavalised karikakrad.

2. Roniroosid

Mõned väänroosisordid, näiteks Kletter Maxe, õitsevad suve jooksul korduvalt, on haiguskindlad, lõhnavad ja õied meenutavad vanu antiikroose.

3. Kurekell

Eestis on enimlevinud aed-kurekell, mis vajab poolvarjulist kasvukohta ning kergemat, huumusrikast mulda, kuid pole väga nõudlik taim. Erinevad kurekellasordid õitsevad eri ajal: on neid, mis rõõmustavad silma mais, ja neid, mis oma õiteilu alles augustis pakuvad.

4. Sinilatv

Tegemist on kergesti kasvatatava väga dekoratiivse aiataimega, mis eelistab toitaineterikast parasniisket mulda ja päikeselist kasvukohta, kuid edeneb hästi ka poolvarjus ja õitseb terve suve.

5.  Suureõileline neiusilm

Külmakindel neiusilm rõõmustab päikesepaistelise kasvukoha üle. Õiteilu pakub taim terve suve, sügiseni välja.

6. Suureõieline kellukas

Võluv vanaaegsete taimede hulka kuuluv suureõieline kellukas on kergesti kasvatatav ning sobib kui valatult vabaistutusega peenardesse. Laialt avatud õrnadel õitel ei tundu olevat lõppu, pidevalt tekib uusi, säravaid kellukesi juurde. Massistutusena loob tihe õitemeri väga kauni vaatepildi, sobib kokku ka näiteks vanaaegsete roosidega. Õiterikkad varred on kaunid ka vaasis.

7. Metssalvei

Dekoratiivne metssalvei on lühiajaline püsik, mis õitseb varasuvest septembrini. Sobib kasvatamiseks nii peenral, ürdiaias, kiviktaimlas, head naabrid on talle roosid, neiusilmad, päevakübarad ja kipslilled.

(Allikad: Country Living, Hansaplant, Aiasõber.ee, Garden.ee)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles