Lugejad: Tallinnas käib korteriost üle jõu

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara ostmine.
Kinnisvara ostmine. Foto: SCANPIX

Enamik lugejaid leidis Postimees Kodu korterihindade küsitlusele vastates, et Tallinna korterite hinnad on liiga kõrged ning korteriost käib tavainimesele üle jõu. 

Rohkem kui viiesajast gallupis osalenust vaid 3,6% olid seisukohal, et Eestis on korterid odavamad kui mujal Euroopas. 55.5% vastanuist leidis, et pealinnas on korterid liiga kallid ning 35.1% leidis, et tavainimesele käib korteriost üle jõu.

Näiteks Tallinna kesklinna uusarendustes rühivad ruutmeetrihinnad jõudsalt 2500 eurost/m2 ülespoole, mis tähendab seda, et keskmist palka teenival eestimaalasel pole mõtet uuest südalinnakodust unistada. Kus on südalinnakorterite hinnalagi? Tallinna vanalinna kalleima korteri ruutmeetrihind ületab 7000 eurot/m2. «Meie kinnisvaraturul on suhteliselt vaene ostjaskond,» nendib Liven partner ja investorsuhete juht Andres Aavik. 

«Äärelinna ja kesklinnakorterite hinnavahe on väga väike, poolteist kuni kaks korda. Põhjanaabrite juures on nii, et Vantaas maksad korteri ruutmeetri eest 3000 eurot/m2, samal ajal kui Helsingi kesklinnas asuva korteri ruutmeetrihinnaks tuleb 12 000 eurot/m2,» räägib ta.

 Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman soovitab koduostu huvilistel pigem äärelinna investeerida. «See on piirkond, kuhu inimesed tulevikus liikuma hakkavad,» sõnab ta. «Praegu on mõistlikum osta uus elamispind, kuna tulevikus on selle majanduskulud mõistlikumad ja see on oluliselt taskukohasem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles