Kuigi enamik kodumajapidamisi eelistab toitu pikemaks ajaks sügavkülmutada, ei kasutata seda alati õigesti. Toome ära mõned nõuanded, et levinud vigu vältida.
8 nippi, kuidas sügavkülma kasutamisel levinud vigu vältida
1. Sildista toit
Igal toidul olgu juures, millal see on sügavkülma pandud ja millega täpselt tegu - muidu võid pärast mõistatada, millega tegu ja kui kaua see sügavkülmas juba seisnud on.
2. Vali õige temperatuur
Selle juures aitab lihtne nipp: kui jäätist on raske pakist lusikaga kätte saada, oled sügavkülma liiga kõrgele temepratuurile seadnud.
3. Pigem väiksemad portsjonid
Vali sügakülmutamiseks pigem väiksemad portsjonid - suuri käntsakaid on sealt paha välja õngitseda ja nende sulatamine võtab kauem aega. Õigem oleks sügavkülma pandav portsjoniteks prepareerida, nii on seda ka pärast lihtne kasutada.
4. Pigem riiulid või läbipaistvad kastid
Sul on suurest sügavkülmakirsust kõige alumisi asju paha välja õngitseda, seega oleks mõttekam muretseda kas riiulitega või läbipaistvate kastidega sügavkülmik.
5. Ka sügavkülmutatud toit pole igavene
Tuleb tuttav ette - paned toidu (näiteks marjad) sügavkülma ja unustad selle sinna rohkem kui aastaks? Arvesta, et ka sügavkülmutatud toidul on säilivustähtajad. Säti varem sügavkülmutatu ettepoole, nii tarvitad selle kiiremini ära.
6. Korralikult suletud pakendid
Hoolitse, et sügavkülma pandav toit oleks korralikult suletud pakendis. Vaakumpakendamine on siin heaks abimeheks - neid masinaid müüakse ka koduseks kasutamiseks ja need pole sugugi kallid.
7. Pigem rohkem kui vähem
Mida rohkem toitu sügavkülmikus on, seda paremini see külma peab. Ent väga täis ka ei maksa seda toppida - õhk peab ikka liikuda saama.
8. Sulata külmkapis
Kõige õigem oleks tõista sügavkülmutatud toit mõneks ajaks (näiteks ööks) külmkappi sulama, mitte kohe toatemperatuurile.