Idee: osta maja sõbraga kahepeale (1)

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara ost, maja.
Kinnisvara ost, maja. Foto: SCANPIX

Kui üksi ei hakka hammas hinnalistele kinnisvaraobjektidele peale, on veel üks lahendus: osta kinnisvara sõbraga või pereliikmetega kahasse.

Saksa teleekraanid on vallutanud omapärane kooslus: Susanne (47) ja Peter (59) pole mitte paar, vaid sõbrad, kes ostsid odavalt ära vana lasteaia ja kujundasid sellest oma kummalisevõitu kodu. Nende renoveerimistöödele ja muuhulgas ka sobiva partneri leidmise saagale saab telekanal RTL 2 vahendusel kaasa elada.

Kuid nad pole ainsad sõbrad, kes ühise katuse all elavad. New York Times vaatleb ühes oma hiljutises loos samuti sõpruskondi, kes on otsustanud kokku kolida - põhjuseks suurlinna kirved kinnisvarahinnad.

Näiteks otsustasid noor rahandusspets Marc Aschoff (25) ja tema kolm lapsepõlvesõpra üheskoos osta renoveerimist vajava elamu Springfieldis. Samuti otsustas Jonathan Blyer koos kaasaga, et ostavad neljakorruselise remonti vajava maja abikaasa õe ja tolle mehega kahasse, vahendab väljaanne.

Talle polnud niisugune plaan just uus: ka mehe vanemad, Linda ja Al Blyer olid 1981. aastal Brooklynisse kodu ostes seljad töökaaslastega kokku pannud. Siiani jagatakse paarismaja ning kui lapsed-lapselapsed külas käivad, on õu kilkeid täis.

Head lugejad, mida arvate – kas kahasse kinnisvara soetamine on hea mõte?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles