Fotod: vaata, milline kortermaja kerkib Tallinnasse Kitseküla asumisse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kitseküla asumisse Tallinn-Väike jaama vahetusse lähedusse, Juurdeveo 25b ehitab Ramm Ehituse OÜ neljakorruseline moodsa arhitektuuri ja A-energiaklassiga kortermaja.

Juurdeveo tänava lõppu kerkib tuleval suvel energiatõhus kivimaja, mis kujundab vaksali vahetusse lähedusse kaasaegse linnaruumi. Neljakordses hoones saab kokku olema 38 ühe- kuni neljatoalist korterit suurusega 23-72,2 ruutmeetrit. Korterite hinnad jäävad vahemikku 52 000 – 159 0000 eurot.

Kortermaja teevad eriliseks eriilmelised planeeringud ja panipaikade paiknemine, mis on erinevalt paljude teistest korterelamutest soklikorruse asemel kõigil korrustel. Samuti on tegemist A-klassi energiatõhususe märgistusega kortermajaga - näiteks Lasnamäe, Mustamäe või Õismäe paneelmajades, mis on valdavalt D- ja E-klassi energiatõhususega, on energiakulu seal 1,5-2,5  korda suurem kui A-klassi majades. Hoone katusel on päikesekütte paneelid, mis annavad arvestatavat soojusenergiat märtsist oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles