Loetelu: seda kodukeemiat pole mõtet oma koju osta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukeemia
Kodukeemia Foto: www.flickr.com

Vähe sellest, et palju tänapäeval toodetavast kodukeemiast on täiesti tarbetu - see võib ka su tervisele ohtlik olla. Nii et mõtle hoolega, mida oma koju ostad.

Õhuvärskendajad

Kuigi paljudele meeldib koju tekitatud kunstlik lõhn, selgub, et sellel on oma hind. Kõik need aerosoolid, küünlad, geelid ja seinakontakti pistetavad dosaatorid panevad kodu küll värskena lõhnama, kuid kehvasti ventileeritud ruumides põhjustavad paljud neist pikapeale mürgistust, migreeni, hingamisraskusi ja isegi vähki. 
Alternatiiviks on keeta aeg-ajalt tsitruseliste viile, need panevad kodu samuti hästi lõhnama, aga ei riku tervist. Pealegi on lõhn naturaalne. Kõige parem on aga mõistagi eluruumide regulaarne õhutamine ja puhas värske õhk.

Kangapehmendajad

Kangapehmendajate tootjad soovitavad seda lisada igal pesukorral, aga tegelikult ei sobi see sugugi igasugusele pesule. Näiteks rikub kangapehmendaja enamiku spordi- ja ilmastikukindlatest riietest, kaotades nende väärt omadused. Pehmendusvahendit ei vaja sugugi mitte kõik rõivaesemed ja nende puhul, mis vajavad, on heaks alternatiiviks äädikas.

Loputusvahend

Kas sul tegelikult on ikka vaja loputamiseks mingit muud vahendit peale puhta vee? Vaevalt küll. See on täiesti tarbetu etapp, mis ei anna pesupesemisele ega nõudepesumasina kasutamisele mitte midagi juurde. Võid vabalt lihtsalt ära jätta.

Poleerimisvahendid

Paljud mööbli poleerimiseks mõeldud vahendid jätavad pinnale kihi, mis aegamisi tolmu kogub ja seda enam sugugi lahti lasta ei taha. Mööbel muutub koledaks ja seda on väga raske puhtaks saada. 
Kui mööbel vajab poleerimist, eelista looduslikke vahasid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles