Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Parim nipp maitsetaimede pikaajaliseks säilitamiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anna-Liisa Mets
Copy
Maitsetaimed.
Maitsetaimed. Foto: www.flickr.com

Ei, selleks pole kuivatamine ega sissesoolamine, vaid midagi hoopis lihtsamat ja mugavamat.

Nimelt oliiviõlis sügavkülmutamine! Sega omavahel oliiviõli ja hakitud maitsetaimed ning vala segu jääkuubikuvormidesse ja pista sügavkülma. Kui tahad hiljem maitsetaimi toidus kasutada, viska õlikuubik otse toidu sisse või siis pane kastme valmistamiseks eelmisel õhtul sulama. 

Taimed säilitavad sedasi mõnusa maitse ja tekstuuri, mis teistsugusel külmutamisel või kuivatamisel kaduma kipub.

Tagasi üles