«Piim ja piimatooted on toitainelise koostise põhjal ühed väärtuslikumad toiduained, mille vajalikkust ei tohiks alahinnata,» selgitab Salupuu. «Küll aga tuleb teha vahet teaduslikul infol ning sellel, mida püütakse edasi anda kontrollimata kujul,» ütleb Salupuu ning lisab räägib lahti, millised on teaduslikult tõestatud faktid piimatoodete, nende tootmise ning neis leiduvate ainete kohta.
Eesti meedias leiab väiteid selle kohta, et piimatoodetes leidub hormoone ja antibiootikume. See ei vasta sugugi tõele, sest Euroopa Liidus, sealhulgas Eestis, on keelatud lehmade tootlikkuse tõstmiseks kasvuhormoone kasutada, samuti teostatakse ranget kontrolli selle üle, et ravimeid saava lehma piim ei jõuaks poelettidele.
Väide selle kohta, et piimatooted põhjustavad aknet, on samuti kaheldav. Tasakaalustamata toitumine võib olla küll üks nahaprobleemide põhjustaja, mis aga ei tähenda, et selles peaksime otseselt piimatooteid süüdistama. Tasakaalustatud ja mitmekesine toitumine parandab näonahka, seejuures ei saa märkimata jätta hapendatud piimatoodetes leiduvate piimhappebakterite kasulikkust, parandades soolestiku mikrofloorat, millega tugevneb ka immuunsüsteem.
Sageli arvatakse, et laktoositalumatus on põhiline puhituse esilekutsuja ning selle all kannataja peab kõik piimatooted oma menüüst välja jätma, kuigi tegelik põhjus võib olla milleski muus. Piimasuhkrut lõhustava laktaasi aktiivsus võib inimkehas vanusega tõepoolest langeda, mis aga ei tähenda, et piimatoodetest tuleb täielikult loobuda. Neid võib asendada kääritatud piimatoodetega või vähendada korraga tarbitavaid piimatoodete koguseid.