Murdvargad soovitavad: kaks head harjumust, mis su kodu sissemurdmiste eest kaitsevad (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdvaras. Pilt on illustratiivne
Murdvaras. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Kui oled oma kodu kaitsmisel panustanud valvesüsteemidesse ja turvakaameratesse, siis oled valel teel: vargaid aitavad eemal hoida kaks palju lihtsamat harjumust.

Uudistekanal NBC 4 New York uuris endistelt murdvarastelt, kas vinged turvasüsteemid, valvekoerad, -kaamerad ja muu selline hoiab neid tegelikult kodudesse sisse murdmast. Selgub, et sugugi mitte: paljusid turvasüsteeme oskavad vargad ammu vältida, samuti kannavad nad maske, nii et turvakaameratest pole kurjategijate tuvastamisel mingit abi. Käivitunud alarmi peale reageerivad korrakaitsjad enamasti aga nii aeglaselt, et selle aja peale on vargad sündmuskohalt ammu lahkunud. 

Tähendab  see siis, et oma kodu varaste eest kaitsmiseks ei saa inimene mitte midagi ära teha? Siiski mitte, lohutavad vargad. On kaks väga head harjumust, mille juurutamine vähendab oluliselt tõenäosust, et just sinu kodu sihtmärgiks võetakse. Esiteks soovitavad endised kriminaalid hoida enda teada info kallihinnalise kodutehnika ja ehete soetamise kohta, samuti ei maksa kõiki teavitada, kui kavatsed pikemalt kodust eemal olla. 
Muidugi tahaksid sa Facebooki teha check-in'i, mis teavitab teisi, et veedad kaks järgmist nädalat Tais või näidata Instagramis teistele oma uut konsooli või kallihinnalist kõrvarõngapaari, aga kui sa ei taha riskida oma varast ilmajäämisega, on parem seda mitte teha.

Teine ja võib-olla vajalikumgi asi on oskus naabritega häid suhteid hoida. Kui naabril pole sinust sooja ega külma, ei viitsi ta ka eales jälgida, mis toimub sinu äraolekul sinu kinnisvaraga.  Kui olete aga suutnud sõbrasuhted sõlmida, võid alati kergema südamega pikemaks ajaks kodunt ära minna, sest valvas silm on kohe naaberukse taga. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles