Enne, kui kirjamehe Juku-Kalle Raidiga toimetusse püstitatud köögilaual tema kergelt krehvtiseid ja krõmpse kahe-tunni-kurke tegema asume, jalutame mõistagi Tallinna keskturule. Otsime pisemat sorti kurke.
Turg on Juku-Kallele nagu teistele inimestele supermarket. Ja millisele turule minna, sõltub sellest, mida parasjagu vaja on. Teinekord ka sellest, mis tuju on. Kui aga läheb Ukraina või Kaukaasia toidu tegemiseks – ja seda juhtub tema köögis väga tihti –, leiab vajaliku siiski Balti jaama või keskturult. Tal on seal «omad tüübid», kellelt osta näiteks lambaliha. Nõmme turg meeldib Juku-Kallele ka, kuigi hinnad on seal kõrgemad – ent Eesti tädide korjatud marjade poolest peab ta seda eriti nunnuks kohaks. Kalalett on tema arvates kõige parem hoopis Mustamäe turul, seal, kus on Kännu Kukk.