![Jahutatud Domino juustukook](http://f10.pmo.ee/CJFRY-yNIY90XNSIDiYrPX8X0NY=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2016/08/25/5760955t1habdf.jpg)
Toorjuustukook on magustoit, mis on tänu siidisele tekstuurile ja hõrgule maitsele nüüdseks koha leidnud pea kõigi magusaarmastajate südametes. Selle valmistamise viise on sadu, küll aga leidub retsepte, mille najalt sünnivad tõelised meistriteosed.
Toorjuustukook on magustoit, mis on tänu siidisele tekstuurile ja hõrgule maitsele nüüdseks koha leidnud pea kõigi magusaarmastajate südametes. Selle valmistamise viise on sadu, küll aga leidub retsepte, mille najalt sünnivad tõelised meistriteosed.
Nii saab näiteks üllatuslike komponentide kasutamisega luua erakordselt moodsaid ja imemaitsvaid juustukoogi desserte, mis püsivad maitsemeeltel veel pikka aega. Fazer Eesti maiustuste kategooriajuht Triin Aasma soovitab seoses Domino küpsiste sarja laienemisega proovida põnevat kombinatsiooni sametisest toorjuustusegust ja krõbisevatest küpsistest, mis kokku annab vaheldusrikka magusroa.
Vaja läheb
Põhi
Kate
Kaunistus
Valmistamine
Haki Domino küpsised köögikombainis peeneks või pane need väiksesse kilekotti ja vajuta tainarulliga pisemateks tükkideks. Vooderda ristkülikukujuline vorm toidukilega ja puista kolmandik küpsisepuru vormi põhja. Haki paar-kolm beseeküpsist pisemateks tükkideks ja aseta teise kihina Domino küpsisepuru peale. Mikserda vahukoor kohevaks ning lisa hulka toorjuust, suhkur, vanillisuhkur, sidrunikoor ja –mahl. Kalla pool vahukooresegust küpsiste kihtide peale vormi ning lao peale teine kolmandik Domino ja beseeküpsiste puru. Lõpetuseks kalla vormi allesjäänud vahukooresegu ning kata see allesjäänud purustatud küpsistega, et valmiks viiekihiline magustoit. Kata kook toidukilega ja aseta mõneks tunniks sügavkülma. Serveerimise eel eemalda toidukile ja kaunista vaarikate, beseeküpsiste ning sidrunmelissi lehtedega.