Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Granaatõunane lõhe hapukoore-kodujuustu kastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Granaatõunane lõhe hapukoore-kodujuustu kastmega.
Granaatõunane lõhe hapukoore-kodujuustu kastmega. Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Käes võib küll olla augustikuu viimane nädal, kuid ees on veel mitmed soojalt suvised päevad ning vananaistesuvi, mil saab grillimisest viimast võtta. 

«Tublid grillmeistrid oskavad lugu pidada nii mahlastest lihatoodetest kui ka kõigest, mis eeskujuliku grillroa juurde käib. Nii on näiteks erinevate piimatoodetega võimalik muuta ühekülgseid vorstikesi ja marineeritud lihaviile täis toiduvalik tõeliselt isukaks peolauaks,» ütleb Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, kes kutsub eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ka grillroogadega ning toob mõningaid inspireerivaid näiteid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja suvelõpu grilliretseptidest.

Granaatõunane lõhe hapukoore-kodujuustu kastmega

Vaja läheb

  • 200 ml granaatõuna-palsamiäädikat
  • poole lõhe fileed
  • 250 g hapukoort
  • 125 g kodujuustu
  • väiksem punt hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

Puhasta lõhe ja eemalda sellelt luud. Lõika kala parajateks portsjoniteks ning määri kokku granaatõuna-palsamiäädikaga. Jäta lõhe pooleks tunniks marineeruma. Sega kokku hapukoor ja kodujuust. Lisa segule hakitud roheline sibul ja maitsesta see oma maitse järgi soolaga.

Tagasi üles