Käes võib küll olla augustikuu viimane nädal, kuid ees on veel mitmed soojalt suvised päevad ning vananaistesuvi, mil saab grillimisest viimast võtta.
Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega
«Tublid grillmeistrid oskavad lugu pidada nii mahlastest lihatoodetest kui ka kõigest, mis eeskujuliku grillroa juurde käib. Nii on näiteks erinevate piimatoodetega võimalik muuta ühekülgseid vorstikesi ja marineeritud lihaviile täis toiduvalik tõeliselt isukaks peolauaks,» ütleb Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, kes kutsub eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ka grillroogadega ning toob mõningaid inspireerivaid näiteid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja suvelõpu grilliretseptidest.
Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega
Vaja läheb
- 1 kg seakaelakarbonaati
- 4 spl BBQ-üldmaitseainet
- 1 väike pakk maitsestamata jogurtit
- 1 spl mett
- 2 spl Dijoni sinepit
- soola
Valmistamine
Lõika kaelakarbonaadist paraja suurusega medaljonid. Hõõru need kokku BBQ-üldmaitseainega ja lase lihal paar tundi seista. Kastme valmistamiseks lisa maitsestamata jogurtile mesi ja sinep ning maitsesta segu soolaga.