Mida veganid siis täpsemalt söövad? Hommikut võib alustada näiteks pähkli-rosina müsliga, kuhu on lisatud sojapiima (või mõnda muud taimset piima) või sojapiimaga keedetud kaerahelbepudruga, kuhu on vastavalt hooajale lisatud kas värskeid või külmutatud marju ning jahvatatud linaseemneid oomega-3 rasvhapete saamiseks. Samuti võib päeva alustada suure smuutiga, kuhu lisaks puuviljadele on pandud ka pähkleid ja köögivilju (nt porgand, spinat, varsseller jne).
Lõunasöögiks on mugav tööle kaasa võtta üks toekas salat, mis tähendab, et lisaks köögiviljadele on seal sees ka kaloririkkamaid toiduaineid, nagu kaunviljad (nt kikerherned) ja/või pähklid-seemned. Teine mugav variant on hummuse või mõne muu taimse määrdega leivad, mille kõrvale või peale võiks panna ka tomatit, kurki, paprikat ja midagi rohelist (nt lehtkapsast, spinatit vms). Suuremates linnades pakuvad paljud toidukohad juba ka veganitele sobilikke toite ning ka lõunapakkumisi ja päevapraade. Õhtusöögiks saab vastavalt tujule ja isule valmistada pastaroogasid, karrisid, risotosid, suppe, ahjupraade, burgereid, salateid jms. Üks lihtne nipp õhtusöögi valmistamiseks on kombineerida täisteraviljad, kaunviljad ja köögiviljad. Vahepaladena võiks tarbida puuvilju ja pähkleid.
Veganluse suunas liikumist võib alustada näiteks ühest toidukorrast päevas. Kui oled harjunud hommikul sööma müslit või putru, siis vaheta lihtsalt lehmapiim välja mõne taimse piima vastu (valik on suur: kaera-, soja-, riisi-, mandlipiim jms). Kui oled harjunud sööma võileibu, siis pane leiva peale lihtsalt taimseid toite (nt hummus, maapähklivõi, taimne juust või taimne vorst, kurk, tomat jne). Katseta alguses mõned korrad nädalas täistaimse õhtusöögiga või telli restoranis taimset toitu. Nii tutvud vaikselt vegantoidu rikkaliku maailmaga ning veendud, et veganid ei tarbi vaid kapsast või porgandit ega söö vaid muru, nagu tihti tögades öeldakse. Palju inspiratsiooni, retsepte ja tooteinfot leiab ka näiteks Facebooki grupist «Jah, see on vegan!».