Sellised köögiviljad, mis sisaldavad palju vett, on kõige paremad värskena, sest külmutades ja pärast üles sulatades võivad nad olla vesised ja pehmed.
Külmutades ja seejärel üles sulatades kaotavad nii melon kui arbuus oma mahlasuse. Külmutatud meloniga saab teha smuutisid, aga selleks peab külmutatud meloni tükid otse sügavkülmast kannmikserisse panema.
Säilivad jahedas ja kuivas kohas, mistõttu ei ole neid mõtet külmutada.
Kahjuks kaotavad tomatid sügavkülmas oma värske ja mahlase tekstuuri. Alles jäänud tomatitest võid teha näiteks tomatikastet.
Samamoodi nagu tomatid, ei ole kurk enam värske ja mahlane. Kui sul ei ole tõesti midagi kurkidega teha ja sa kardad, et nad lähevad vanaks, siis proovi teha marineeritud kurke.
Seller on selline juurvili, mis püsib külmkapis väga kaua värske, mistõttu ei ole seda üldse mõtet sügavkülma panna.
Need on kõige paremad värskena. Sa võid salatilehed ära pesta, kuivatada ja seejärel salvräti ning kilekoti sees külmkapis hoiustada. Nii peaksid nad natukene kauem säilima. Poest on võimalik leida ka näiteks külmutatud spinatit ja see sobib hästi supi tegemiseks.