Ootamatud faktorid, mis osutuvad kodu müümisel võtmeküsimuseks

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisuks määrab palju.
Välisuks määrab palju. Foto: www.flickr.com

Selgub, et kinnisvaramüügi edukus sõltub väga väikestest detailidest,  millele inimesed sageli tähelepanu pöörama ei vaevu.

Suurbritannias 2000 inimese seas läbiviidud küsitlusest selgub, et maja müümisel võib määravaks osutuda ka selline asi nagu välisukse värv või aias kasvav roosipõõsas, vahendab Daily Mail.

60 protsenti vastajatest tunnistas, et nad ei suuda koduotsingutel mööda vaadata pealtnäha tühistest detailidest. Koleda kooruva värviga seinad, inetu välisuks, kulunud põrandad ja hooldamata aed on täiesti potentsiaalsed tehingurikkujad, nii et enne oma kinnisvara müükipanekut tasuks päris kindlasti värskendusremont teha.

Tänased koduotsijad teavad täpselt, mida nad tahavad, ja nad on täiesti valmis otsinguaega pikendama selle nimel, et leida just selline kodu, millest nad unistanud on. 

Selleks, et kodu ostjale ahvatlevamaks muuta, tee nii: 

  • kui esineb värvikahjustusi, värvi seinad üle.
  • vaata üle, milline näeb välja su välisuks. Kui see on lootusetult kahjustunud, kaalu vahetamist. Kusjuures enim meeldib ostjatele valge välisuks.
  • kui müüd maja, niida muru ja korrasta lillepeenrad.
  • kui aias lilli pole, kaalu nende istutamist. Eriti hästi meelitavad ostjat roosid.
  • püüa tagada, et aias  oleks ruumi juurdeehitusele, kuna inimesed peavad äärmiselt oluliseks võimalust elamut vastavalt soovile laiendada.
  • kui võimalik, eemalda elamisest enne remonti kõik väga ekstravagantsed lahendused, kuna need muudavad müügi õige keerukaks. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles