Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Õunauputus: tee ise karamelliõunu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Artikli foto
Foto: Eva-Lotta Kivi

Sul on kodus õunauputus? Õunamoos ja õunamahl on juba tehtud, aga aed on ikka suuri ja mahlaseid õunu täis. Aeg on teha karamelliõunu. 

Karamelliõunad on hea vaheldus tavalistele õuntele. Neid võib pakkuda magustoiduks perekonnale ja külalistele või panna kaunistusena peolauale. Eriti maitsevad need magusa iiriseglasuuri tõttu lastele. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Kaheksa karamelliõuna tegemiseks vajad sa: 

  • üht pakki iirisekomme (150 g)
  • 8 õuna 
  • 2 sl võid
  • 2 sl vett
  • puuoksi
  • soovi korral pähkli- või šokolaadipuru jne

Pese õunad ja torka nende otsa puuoksad. Sulata nõrgal kuumusel iirisekommid, lisa või ja vesi. Lase kastmel natukene jahtuda ja kasta õunad karammelikastme sisse. Kaunista meelepärase puruga ja pane õunad umbes pooleks tunniks külmkappi. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Tagasi üles