Video: lihtne ja nutikas mänguasi, mis väikelapsele pikalt tegevust pakub

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps mängimas.
Laps mängimas. Foto: www.flickr.com

Mänguasja, mis lapsele pikalt tegevust pakub ja vanemal hinge tõmmata lubab, saab igaüks kodus oma kätega valmis meisterdada: selle valmistamine ei nõua mingeid erilisi oskusi või teadmisi.

Põnevale ja arendavale tegevuskeskusele saab iga lapsevanem anda täpselt sellise näo nagu ise soovib. Vaja ei lähe selle valmistamiseks muud kui korralikku puidust tahvlit, akutrelli, kruvisid ja vidinaid, mida tahvli külge kinnitada soovid: piirid seab ainult fantaasia. 

Enamasti kaetakse tahvli pind erinevate haakide, lukkude, rataste, nuppude, karpide, konksude, kinnituste ja muu põnevaga, mis arendavad lapse käeosavust. 

Tegutsemisrõõmu pakub selline tahvel väikelapsele pikalt ja kasutada saab kaua: esialgu ei oska lapps kindlasti päris kõike tahvlil leiduvat kasutada, aga mida suuremaks ta kasvab, seda osavamaks muutub. 

Vaata videost üht näidist, kuidas tegevuskeskust meisterdada saab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles