Meisterkokk väidab, et on avastanud kõige õigema viisi ideaalse keedumuna valmistamiseks.
Põnev lahendus eriti hõrkude keedumunade valmistamiseks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tippkokk Alexis Kornblum ütleb, et harjumuspärane meetod keedumunade valmistamiseks pole sugugi see kõige õigem, vahendab Housebeautiful. Et valmistada üks tõeliselt maitsev muna, tuleks seda hoopis aurutada, kinnitab ta. Nii jääb ka munakollane eriliselt hõrk - just see on see, mis liigsel keetmisel tavaliselt ebameeldivaks muutuma kipub.
Kuidas siis keedumuna tegelikult valmistama peaks? Kornblum juhendab:
- lase potipõhja paari sentimeetri jagu vett
- aseta potti aurutaja või tavaline sõel
- kata pott kaanega ja lase veel keema tõusta
- tõsta munad sõelale ja kata pott uuesti kaanega
- keeda mune kuus või 11 minutit, oleneb, millist valmistamisastet soovid
- eemalda munad keeva vee kohalt ja tõsta otse jääkülma vette
- koori ja söö!