Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Õunauputus: lihtne ja maitsev õunakeeks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Artikli foto
Foto: Eva-Lotta Kivi

Sa ei oska puu all lebavate õuntega enam midagi teha? Õunamahl ja õunamoos on ka juba ammu tehtud. Aeg on küpsetada seda suussulavat õunakeeksi. 

Õunakeeksi tegemiseks vajad sa:

  • 150 g võid
  • 80 g pruuni suhkrut
  • 1 dl piima
  • 2 muna
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 3 suuremat õuna
  • soovi korral peotäit mandleid või pähkleid
Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Vahusta või suhkruga ja sega sinna hulka piim ja küpsetuspulber. Lisa munad ja vanillisuhkur ning sega taaskord. Sega taigna hulka veel jahu, kaneel, sool, õunatükid, pähklid ja sega tainas ühtlaseks.

Määri küpsetusvorm üle rohke võiga ning vala tainas vormi. Küpseta keeksi 180 kraadises eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Tagasi üles