Sõitke täna Peipsi äärde: siiruviirulisel sibulateel, mis lookleb mööda Peipsi äärt Varnjast Kallasteni ja ulatub Varast Välgini, peetakse puhvetite päeva. Kohalikud avavad teile oma koduõued, küpsetavad sibulapirukat, vaaritavad kalaseljankat ja samovariteed. Kolm osalist Kostja, Larissa ja Aigne õpetavad, mida Peipsi sibulatest teha.
Tellijale
Ehtne Peipsi sibul
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neid, kes täna Peipsi kandis oma õuele kohaliku rahva, sealhulgas vanausuliste toite maitsma kutsuvad, on palju – Kolkjas, Varnjas, Kasepääl, Alatskivil, Nina ja teistes külade. Varnja sibulalaadalt võib aga kokku osta kas või kogu oma talvesibulavaru.