Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Õunauputus: tee ise kuuma õunasiidrit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Artikli foto
Foto: www.flickr.com

Ilmad muutuvad päev-päevalt külmemaks ja sellepärast on kuum tee või mõni teine soe jook lausa hädavajalik kaaslane. Kuna puud on õuntest lookas, on ideaalne aeg kuuma õunasiidri tegemiseks. 

Tegu on alkoholivaba õunasiidriga ja sul on selle tegemiseks vaja:

  • 2 l õunamahla
  • 1 apelsini
  • 1 õuna
  • pool tassitäit pruuni suhkrut
  • 2 tl kuivatatud nelki
  • 2 kaneelikoort
  • pool tl jahvatatud muskaatpähklit
  • pool tl vürtse

Lõika õun neljaks ja apelsin viiludeks. Kuumuta õunamahla seni, kuni see keema läheb. Lisa suhkur, õuna- ja apelsini tükid, nelk, kaneelikoored, muskaatpähkel ja vürtsid ning keeda segu tasasel kuumusel umbes pool tundi. 

Kurna segu läbi sõela ja serveeri kuumalt. Antud kogusest saab 4-6 tassi õunajooki. 

Tagasi üles