Kodumasinate parandaja: külmkapile ei tohi noaga kallale minna

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kodumasinate parandaja annab nõu, kuidas hoida oma külmkapp töökorras. 

Kodumasinate parandaja Rein Raudjala sõnul on üheks suurimaks veaks, mida inimesed oma külmkapiga teevad see, et minnakse noaga jääd kraapima. «Selleks, et külmkapp teeks oma tööd hästi, tuleb seda aeg-ajalt sulatada. Mitte mingil juhul ei tohi seintele tekkinud jääd aga noaga maha kraapida, sest nii on oht kahjustada jahutuselemente.» 

Raudjala hinnangul lõhuvad inimesed oma külmkapi niimoodi väga tihti ära. «Kui noaga kogemata jahutustorusse lüüa, voolab sealt jahutusvedelik välja ja ongi külmkapp katki,» selgitab Raudjalg.

Mehe sõnul tuleks sulatamisel külmkapiuks umbes tunniks ajaks lihtsalt lahti jätta ja hiljem jääst tekkinud vesi ära kuivatada: «Kes on kärsitu võib ka fööniga seinu soojendada ja seeläbi sulamisprotsessi kiirendada, aga kindlasti ei tohi föönist tulev õhk olla  liiga kuum, sest muidu sulatab see plastmassist seinu.» 

Raudjala sõnul peaksid inimesed pöörama tähelepanu ka sellele, et külmkapi ja köögikappide vahel oleks paar cm õhuvahet. «Vanasti olid jahutuselemendid külmkapi taga, aga kaasaegsed mudelid jahutavad külgede pealt. Et külmkapp üle ei kuumeneks, tuleks jätta külgedele veidi vaba ruumi,» toonitab kodumasinate parandaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles