Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne põhjus, miks ei tasu poest müslit osta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Kodune müsli.
Kodune müsli. Foto: Eva-Lotta Kivi

Poest ostetud müsli võib esmapilgul tunduda tervisliku alternatiivina rasvase peekoni või sarvesaia kõrval, kuid tegelikult ta seda ei ole. 

Poes müüdavates müslides on nimelt väga palju suhkrut ja säilitusaineid ja sellepärast võiks sellest heaga eemale hoida. See ei tähenda aga seda, et müsli üleüldse ära peaks unustama. Kui seda kodus ise teha, on tegemist väga mõnusa ja tervisliku hommikusöögiga. 

Ühe suure purgitäie müsli tegemiseks vajad sa: 

  • 350 g kaerahelbeid
  • 3 sl mett
  • 3 sl võid
  • 1 apelsini 
  • üht suurt peotäit kookoshelbeid 
  • üht peotäit kuivatatud jõhvikaid või muid kuivatatud marju/puuvilju 
  • peotäit hakitud mandleid või pähkleid

Sulata potis või ja mesi. Sega omavahel kaerahelbed, mandlid/pähklid, mee-või segu ja riivi sinna hulka ka ühe apelsini jagu koort. Pane segu ahjuplaadile ja küpseta seda 180 kraadi juures umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades. 

Pärast küpsetamist sega hulka kookoshelbed ja kuivatatud marjad/puuviljad. Lase müslil enne purki panekut kindlasti jahtuda.  

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Tagasi üles