Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vaata, millise hoidiseretsepti saatis meile auhinnavõitja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal tegime koduportaalis üleskutse, saatmaks oma hoidiseretsepte. Kõik retseptid on meil nüüd läbi loetud ja auhinnavõitja välja loositud. 

Loosiõnn naeratas Kristiinale, kes kirjutas meile järgnevalt:

Minu lemmikud on igal aastal kõrvitsa- ja õunavõie, mida saab kargetel sügis- ning talvehommikutel näiteks röstsaiale määrida. 

Kõrvitsa- või õunavõide tegemiseks on sul vaja: 

  • 1,5 kg puhastatud kõrvitsat (õunavõie puhul siis õunu)
  • 150 ml õunamahla
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 1/4 tl jahvatatud nelki
  • 1 tl riivitud muskaatpähklit (Vajadusel võib ka selle ära jätta, paljudele ei meeldi see maitseaine)
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 200g suhkrut

Purusta kõik vürtsid omavahel peeneks. Koori ja tükelda kõrvits (või õunad) ning seejärel kuumuta koostisosai keemiseni. Vähenda kuumust ja hauta seni kuni komponendid on pehmed. Seejärel püreesta saadud mass ning alusta uuesti kuumutamist. Nüüd hauta kuni võie on saavutanud mõnusa määritava konsistentsi.

Kindlasti tõsta võie toredasse kaanega purki, mida on ilus ka hommikulaual serveerida.

Tagasi üles