Ahjujäätis ehk küpsetatud Alaska on efektne ja põnev magustoit, mis sobib ideaalselt kuldkollasesse sügishooaega. Küpsetis koosneb biskviitpõhjale asetatud jäätisepallist ja seda katvast beseekihist, mis saavutab ahjukuumuses ahvatlevalt kuldse jume.
Retsept: hõrgutav ahjujäätis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia soovitab lihtsat retseptit, kuidas valmistada veetlev ahjujäätis rullbiskviidist põhjale.
Koostisosad
- 300 gr keedisega rullbiskviiti
- 0,5 l šokolaadijäätist
- 3 munavalget
- 1 dl suhkrut
Valmistamine
Lõika rullbiskviidist kuus 2 cm paksust viilu. Kuumuta ahi 250 kraadini. Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades suhkur, kuni besee muutub paksuks ja läikivaks. Lao rullbiskviidid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Veereta jäätisest pallid ja tõsta rullbiskviidile. Kata koogid beseega kas lusikaga määrides või kondiitripritsist pritsides. Küpseta ahjus umbes 2 minutit, kuni besee muutub kergelt kuldpruuniks. Serveeri kohe.