Kui restoranis pakutav jääb meelde eeskätt portsude väiksuse ja kalli hinna tõttu, ei kipu sinna keegi eriti tagasi. Õnneks on nüüd Hiiumaal pubi, kus saab süüa nagu heas restoranis.
Wabrik – midagi palju enamat kui pubi
Nii kui saabub september, korjab enamik Hiiumaa söögikohti potid-pannid kokku ja paneb uksed kuni järgmise kevadeni otsustavalt kinni. Mis õigust on ühel ulguhiidlasel selle kohta paha sõna öelda – kui turistid keeravad täpselt 1. septembril saarele selja (?) ja kohalikud söövad ainult kodus (?), mis sa sest pliidist ikka kütad. Aga siis annab kõikvõimas sotsiaalmeedia teada, et ulguhiidlase jaoks vaata et salamisi ehk vähemalt liigse kärata on Kärdlas avatud söögikoht, mis igatahes septembri lõpus ei tundu küll külastajate puuduse all ägavat. Mis sest, et seni pole teisel siltigi küljes ja maja välisilme viitab pigem mõnele tootmisettevõttele kui restoranile. Tegelikult leiab nõukaaegsest pesumajahoonest nii seda kui teist ehk kohaliku pruulikoja ja Wabriku-nimelise pubi. Olgu kohe öeldud, et tavapäraseid rammusaid pubipraade ja noolemängu ei tasu siit otsida – söögikoha nimetus mõjub pisut eksitavalt. Õnneks heas mõttes. Ja eks õlle kõrvale ju kanatiibu, küüslauguleibu ja muud sedasorti kraami ikka pakutakse.