Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Neli nõuannet, kuidas vältida toidumürgitust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameerika mürgistuskeskuse andmetel kannatab üks inimene kuuest igal aastal toidumürgituse käes. Vaid üks amps vale toitu võib sinu jaoks lõppeda erakorralise meditsiini osakonnas. Kuidas seda vältida?

AOL tuletab meelde lihtsad tõed, kuidas olla kindel, et toit, mis meie kehasse jõuab, ei ole meile kahjulik.

  1. Pane toidujäägid kohe külmikusse. Toatemperatuuril olev toit on bakterite pillerkaar.
  2. Ole ettevaatlik toore linnuliha käitlemisel. Neli toidumürgitusjuhtumit viiest on just seotud saastunud linnulihaga. Ära kasuta sama lõikelauda, pese alati korralikult käed ja lihaga kokku puutunud pinnad.
  3. Ole tähelepanelik ka hakkliha suhtes. Hakklihakotletid võivad näida läbiküpsetatuna, kuid olla seest siiski toored.
  4. Ka taimetoitlased ei tohiks olla muretud. Umbes pooled mürgistusjuhtumitest juhtuvad just puu- ja köögiviljade tõttu. Näiteks arbuusi ja melonit lõigates viid sa koore peal elutsevad bakterid noaga otse viljalihale, mis hiljem suhu rändab. Kõige lihtsam ja ohutum on puhtaks loputada kõik, mida sa sööd.
Tagasi üles