Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: imemaitsev mustasõstra-banaanimoos

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Meie üleskutse peale saatsid lugejad oma kõige paremaid hoidiseretsepte. Täna jagame teiega üht mõnusat mustasõstra-banaanimoosi tegemisõpetust. 

Mustasõstra-banaanimoos

  • umbes 2 liitrit musti sõstraid
  • 3–4 banaani
  • 500 grammi moosisuhkrut

Pane sõstrad nõrgal tulel keema. 10 minuti pärast lisa suhkur ja lase pisut keeda. Koori, tükelda ja purusta kannmikseris või kahvliga banaanid ning lisa sõstardele. Keeda veel natuke (umbes 5 min), võta pott tulelt ja pane moos purkidesse. 

Kuna banaanid annavad magusust, pole suhkrut palju vaja. Kui tahad aga magusamat moosi, siis pane rohkem suhkrut.

Sobib eriti hästi röstsaiaga.

Tagasi üles