«Ehtsa talutoidu» märki kandvaid talusid on praeguseks ligi 60 ja suur osa neist osaleb ka iga-aastastel avatud talude päevadel. Talutoidu märki kannavad juustumeistrid, kelle tooteid pakuvad Tallinna ja Tartu uhkemad restoranid; marmelaaditegija, kelle suur soov on teha lihtsalt iga eestlase suur magusaks; väge täis kadakasiirupi valmistajad; tatra-, vilja- ja juurviljakasvatajad; erinevate loomade pidajad ja veel paljud teised. Kõiki neid omanäolisi märgikandjaid liidab ühine soov valmistada ja pakkuda tarbijatele parimat talutoitu.
Ligi 500 aasta vanuses Leedri külas Saaremaal asub Orbu talu, kus siirupiemandad keedavad iga päev peaaegu 100 liitrit maitsvat ja tumedat nõiduslikku hõrgutist – kadakasiirupit. Orbu talus valmib kokku 14 erineva maitsega siirupit, mille lisanditeks on rabarberi- ja ploomimahl, astelpaju- ning pihlakamarjad, sarapuu- ja Kreeka pähkel jne. «Kadakasiirup on ideaalne just kohvi ja tee sisse,» kiidab Orbu talu siirupiemand Liisi Kuivjõgi. Lisaks siirupitele pakub Orbu talu ka näiteks kadakamaitselisi marmelaadikomme, mis valmivad koostöös märgikandja Minna Sahvri perenaise Siret Elmiga. «Meie unistus marmelaadikomme teha sai teoks tänu Siretile,» räägib Liisi, kelle sõnul rändavad nüüd kadakaekstrakt, kuivatatud okkad ning kadakamarjad üle mere Raplamaale, kus tehakse tellimusel kadakamarmelaadi ja kadaka-lagritsamarmelaadikomme. Orbu talu Liisi selgitabki, et «Ehtne talutoit» on märk, mida kantakse uhkusega ja mis ühendab ühise sooviga tegijaid. «See on meile loomulik, saarlasena olen kasvanud maal, kus kõik ongi ehtne ja aus. Ühtne märk toetab ettevõtjaid,» räägib Liisi.