Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Meki talutoitu: seasisefilee peeditarretisega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Margit Kirsipuu
Copy
Seafilee peeditarretisega
Seafilee peeditarretisega Foto: Heikki Avent

Valmista ise ehtsast talutoidust uhke roog! Retsepti autor on Margit Kirsipuu.

Vaja läheb

  • 800 g seasisefilee
  • 2 sl õli
  • 2 keskmist pastinaaki (Vaga Aed)
  • 4 porgandit (Talutegu OÜ
  • pool juursellerit (Vaga Aed)
  • tüümiani, rosmariini
  • soola ja musta pipart soola
  • oliiviõli

Valmistamiseks eemalda seasisefileelt kelmed, pruunista kiirelt kuumal pannil ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 100kraadises ahjus umbes tund ja lõika filee neljaks viiluks.

Koori juurviljad ja lõika kangideks. Pruunista juurikakangid kuumal pannil, maitsesta hakitud ürtide, soola ja pipraga. Lõpuks piserda peale oliiviõli ja küpseta 180kraadises ahjus kergelt krõmpsuvaks.

Kastmeks

  • 200 ml punast veini
  • 100 ml demi glace kastet
  • Keeda veini, kuni pool on ära keenud ja lisa kastmepõhi 
  • Peeditarretiseks
  • 100 ml punapeedimahla (Mahlaveski)
  • 50 g kukeseeni
  • 1 sibul (Talutegu)
  • 2 küüslauguküünt (Talutegu)
  • soola ja pipart
  • 6 g želatiini

Valmistamiseks aja vesi keema, lisa hakitud seened, sibul ja küüslauk. Keeda pehmeks ja püreesta. Kuumuta püree keemiseni, lisa sulatatud želatiin. Lisa punapeedimahl ja maitsesta. Vala segu umbes mm paksuselt toidukilele ja pane ettevaatlikult külmkappi tarduma. Lõika koos kilega sobiva suurusega laastud, ja kata sellega kogu toit. Serveerides ära unusta kilet eemaldada:). Kaunista praetud kukeseentega.

Tagasi üles