Kuidas valmistada eestimaisest talutoidust uhke dessert? Retsepti autor on Margit Kirsipuu.
Meki talutoitu: marjadessert
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb
- 500 g käepäraseid marju (Vaga Aed)
- 2 sl tuhksuhkrut
- 200 ml mahevahukoort (Pajumäe talu)
- peotäis metspähkleid
- 1 sl suhkrut
Valmistamiseks tükelda pähklid ja kuumuta saadud pähklipuru koos suhkruga pannil. Puhasta ja haki marjad. Raputa marjadele peale tuhksuhkur ja sega, et tekiks mõnus siirup. Vahusta vahukoor ja sega marjadega kokku. Serveeri klaaskausist ja riputa üle pähkli-karamellipuruga.