Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Meki talutoitu: marjadessert

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Margit Kirsipuu
Copy
Artikli foto
Foto: Heikki Avent

Kuidas valmistada eestimaisest talutoidust uhke dessert? Retsepti autor on Margit Kirsipuu.

Vaja läheb

  • 500 g käepäraseid marju (Vaga Aed)
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • 200 ml mahevahukoort (Pajumäe talu)
  • peotäis metspähkleid
  • 1 sl suhkrut

Valmistamiseks tükelda pähklid ja kuumuta saadud pähklipuru koos suhkruga pannil. Puhasta ja haki marjad. Raputa marjadele peale tuhksuhkur ja sega, et tekiks mõnus siirup. Vahusta vahukoor ja sega marjadega kokku. Serveeri klaaskausist ja riputa üle pähkli-karamellipuruga.

Märksõnad

Tagasi üles