Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Piret Järvise retsept: tagurpidi õunakook kookosekreemiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Piret Järvis oma õunakoogiga.
Piret Järvis oma õunakoogiga. Foto: Toidulabor

Põhjamaisest toidust ning sügisest inspireerituna toimus Stockmanni köögis taas kord Toidulabor, kus sel korral küpsetati ette antud koostisainetest õunakooke. Telesaatejuht Piret Järvis küpsetas õunakoogi kookoskreemiga.  

Tagurpidi õunakook kookosekreemiga

KOOK

  • 250 g mandlijahu
  • 2 õuna
  • 4 tl mett
  • 4 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • Vanilje essents

KOOKOSKREEM

  • 1 purk kookospiima
  • 1 laim
  • 1 vaniljekaun
  • 1 tl mett
Piret Järvis / Stockmanni
Piret Järvis / Stockmanni Foto: Toidulabor

Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori üks õun ja lõika see kuubikuteks. Lisa kõik koogi koostisosad (v.a. õunad) kannmikserisse ja sega, kuni tainas on ühtlane. Seejärel lisa õunakuubikud. Siis lõika teine õun viiludeks ning maitsesta kaneeli ja meega. Kata sellega õunakoogi vormi põhi ning vala koogitainas peale. 

Küpseta 50 minutit. Kui kook on jahtunud, keera see ümber ning aseta serveerimistaldrikule.

Tee kookoskreem. Eralda kreemjas kookospiima osa vedelast. Lisa laim, vanilje ning mesi ja mikserda, kuni koostis on kreemjas.

Tagasi üles