/nginx/o/2016/10/08/5933967t1h7676.jpg)
Põhjamaisest toidust ning sügisest inspireerituna toimus Stockmanni köögis taas kord Toidulabor, kus sel korral küpsetati ette antud koostisainetest õunakooke. Telesaatejuht Piret Järvis küpsetas õunakoogi kookoskreemiga.
Põhjamaisest toidust ning sügisest inspireerituna toimus Stockmanni köögis taas kord Toidulabor, kus sel korral küpsetati ette antud koostisainetest õunakooke. Telesaatejuht Piret Järvis küpsetas õunakoogi kookoskreemiga.
Tagurpidi õunakook kookosekreemiga
KOOK
KOOKOSKREEM
Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori üks õun ja lõika see kuubikuteks. Lisa kõik koogi koostisosad (v.a. õunad) kannmikserisse ja sega, kuni tainas on ühtlane. Seejärel lisa õunakuubikud. Siis lõika teine õun viiludeks ning maitsesta kaneeli ja meega. Kata sellega õunakoogi vormi põhi ning vala koogitainas peale.
Küpseta 50 minutit. Kui kook on jahtunud, keera see ümber ning aseta serveerimistaldrikule.
Tee kookoskreem. Eralda kreemjas kookospiima osa vedelast. Lisa laim, vanilje ning mesi ja mikserda, kuni koostis on kreemjas.