Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Õhtusöögiidee külmaks sügisõhtuks: imemaitsev kõrvitsasupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Kõrvitsasupp.
Kõrvitsasupp. Foto: Eva-Lotta Kivi

Sa ei tea, mida homme õhtul süüa teha? Aeg on teha seda vürtsikat kõrvitsasuppi. 

Kellel on kodus enda kasvatatud kõrvitsaid, on õnnega eriti koos. Kellel mitte, saavad kõrvitsajahile minna poodi – korraga ei pea ostma isegi tervet kõrvitsat. 

Kõrvitsasupp karri ja kahe erineva juustuga

Kes karrit ja vürtsikust ei armasta, ei pea supitegu ära jätma. Kui jätta karri välja, saab mõnusa mahedamaitselise supi. 

  • üks kilogramm tükeldatud kõrvitsat
  • üks liiter puljongit
  • kolm küüslauguküünt
  • üks sibul
  • kaks teelusikatäit kollast karripulbrit
  • 200 grammi sulatatud juustu (sulatatud juustu võib asendada ka kookospiima või näiteks vahukoorega)
  • 200 grammi Eesti riivjuustu
  • pisikene tükk võid sibula ja küüslaugu praadimiseks
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • muskaatpähklit
  • serveerimiseks saiakuubikuid, röstitud kõrvitsasaseemneid või maitserohelist

Puhasta kõrvits ja lõika tükkideks. Prae poti põhjas küüslauk ja sibul, lisa karripulber ja prae veidi veel (kasuta praadimiseks võid). Lisa puljong ja pane kõrvitsatükid sinna sisse. Keeda, kuni kõrvits on pehme.

Samal ajal, kui kõrvits keeb, aseta kõrvitsaseemned ahjuplaadile, piserdada neile veidike oliiviõli ja maitsestada soolaga. Seemneid tuleks küpsetada 200 kraadises ahjus umbes pool tundi. Kui soovid suppi serveerida saiakuubikutega, siis lõika sai kuubikuteks, piserda neile veidi õli, maitsesta soolaga ja küpseta ahjus umbes 10 minutit.

Kui kõrvitsatükid on pehmeks keenud, püreesta need saumikseriga. Lisa segule riiv- ja sulatatud juust ja püreesta uuesti. Riivi supi sisse veidi muskaatpähklit ja vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.

Serveeri suppi röstitud kõrvitsaseemnete, saiakuubikute või maitserohelisega. 

Kõrvitsasupp. Foto:
Kõrvitsasupp. Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Tagasi üles