/nginx/o/2016/10/10/5938625t1hd7ee.jpg)
Sa ei tea, mida homme õhtul süüa teha? Aeg on teha seda vürtsikat kõrvitsasuppi.
Sa ei tea, mida homme õhtul süüa teha? Aeg on teha seda vürtsikat kõrvitsasuppi.
Kellel on kodus enda kasvatatud kõrvitsaid, on õnnega eriti koos. Kellel mitte, saavad kõrvitsajahile minna poodi – korraga ei pea ostma isegi tervet kõrvitsat.
Kõrvitsasupp karri ja kahe erineva juustuga
Kes karrit ja vürtsikust ei armasta, ei pea supitegu ära jätma. Kui jätta karri välja, saab mõnusa mahedamaitselise supi.
Puhasta kõrvits ja lõika tükkideks. Prae poti põhjas küüslauk ja sibul, lisa karripulber ja prae veidi veel (kasuta praadimiseks võid). Lisa puljong ja pane kõrvitsatükid sinna sisse. Keeda, kuni kõrvits on pehme.
Samal ajal, kui kõrvits keeb, aseta kõrvitsaseemned ahjuplaadile, piserdada neile veidike oliiviõli ja maitsestada soolaga. Seemneid tuleks küpsetada 200 kraadises ahjus umbes pool tundi. Kui soovid suppi serveerida saiakuubikutega, siis lõika sai kuubikuteks, piserda neile veidi õli, maitsesta soolaga ja küpseta ahjus umbes 10 minutit.
Kui kõrvitsatükid on pehmeks keenud, püreesta need saumikseriga. Lisa segule riiv- ja sulatatud juust ja püreesta uuesti. Riivi supi sisse veidi muskaatpähklit ja vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.
Serveeri suppi röstitud kõrvitsaseemnete, saiakuubikute või maitserohelisega.