Kui keedukartulist, praekartulist ja kartulipudrust on kõrini, võib just ehk see olla suurepäraseks lahenduseks, mida kartulitega peale hakata.
Eriti uuenduslik idee, kuidas kartuleid õhtusöögiks valmistada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinimetatud sulavad kartulid on korraga krõbedad ja kreemised ja nende valmistamise peamiseks saladuseks on väga kõrge temperatuur: neid tuleb küpsetada 260 kraadi juures.
Vaja läheb:
- kilo kartuleid
- 2 supilusikatäit võid
- 2 supilusikatäit oliiviõli
- 2 supilusikatäit värsket hakitud rosmariini
- veerand supilusikatäit soola
- pool supilusikatäit pipart
- 300 ml kanapuljongit
- 2 küünt küüslauku
Tee nii:
- pane ahi sooja
- lõika kartulid viiludeks
- tõsta viilud kaussi ja sega õli, rosmariini ja sulatatud võiga
- laota kartuliviilud ühe kihina ahjuplaadile
- küpseta, kuni kartuliviilud on alt kuldpruunid (umbes 15 minutit)
- võta kartulid ahjust, kalla üle kanapuljongiga ja puista peale küüslauku. Tõsta roog ahju tagasi ja küpseta veel 15 minutit
- serveeri!