Šokolaad sütitab tundeid. Tume šokolaad sobib neile, kes ihkavad hellitusi ja tugevaid tundeid, piima- ja valge šokolaad aga maiasmokkadele. Šokolaadimaagia ala on lai ning see vallutab ikka ja jälle meie südameid. Šokolaadist pole võimalik tüdineda, kuna see üllatab, pakub maitsenaudinguid ja kütkestab iga kord, iga suutäiega.
Tarretatud šokolaadi-juustutort
Hellitage šokolaadiga nii iseendid, küpsetage uhke tort peolauaehteks või valmistage hõrke maiuseid kallitele sõpradele kingituseks. «100 rooga» raamatusarja 15. aasta juubeliraamatu «Lia šokolaadimaagia. Minu parimad koogid ja magustoidud» vahelt leiab palju Lia lemmikuid:
- tõeliselt rammusaid ja ahvatlevaid kooke-torte-magustoite;
- tervislikumaid, trendikaid, ilma valge jahuta, tumeda šokolaadiga maiusi;
- nii vaevanõudvamaid küpsetisi edasijõudnud kokkajale kui ka lihtsaid šokolaadiretsepte köögis alustajale;
- lastelegi jõukohast meisterdamist magusateks jõulukingitusteks, sõbrapäevaks või sünnipäevaks.
Tarretatud šokolaadi-juustutort
10–12 tk
valmistamisaeg 30 minutit + 3‒4 tundi külmas Rohke šokolaadiga hõrk juustutort külaliste vastuvõtuks peolauale. Tordi saad valmis poole tunniga ja ahju kasutamata, lisandub küll aeg tordi külmas tarretumiseks.
Põhi:
- 175 g šokolaadiküpsiseid (näiteks täistera-kakaoküpsiseid)
- 75 g võid
Täidis:
- 4 želatiinilehte
- 200 g tumedat 70-protsendilist küpsetusšokolaadi
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 2–3 sl konjakit või brändit
- 1,5 dl suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 2 muna
- 2 dl vahukoort
- 2 sl keevat vett või kohvi
- kaunistamiseks mõru kakaopulbrit, kuivatatud rukkililleõisi, värskeid marju või hakitud šokolaadi
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised köögikombainis ja lisa sulatatud või. Suru segu vormi põhja.
Sulata šokolaad veevannis. Sega kausis toasoe toorjuust, pool suhkrust, vanillsuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga kõvaks valgeks vahuks. Vahusta ka koor.
Sega kokku toorjuustuvaht, šokolaad, konjak, munavalgevaht ja vahustatud koor.
Pane želatiinilehed 5 minutiks vette paisuma, pigista siis kuivaks ja lahusta keevas vees või kuumas kohvis.
Nirista pisut jahtunud želatiinisegu täidise hulka, samal ajal vahustades.
Kalla täidis küpsisepõhjale ja hoia kooki vähemalt 4 tundi kuni üle öö külmas.
Võta tardunud kook vormist ja kaunista meelepäraselt.