Messil Ehitus ja Sisustus näeb kodumaist disaini ja uusi sisustustrende

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mess «Ehitus ja sisustus 2015».
Mess «Ehitus ja sisustus 2015». Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Homme algab Tartu Näituste messikeskuses mess Ehitus ja Sisustus, mis on osalevate ettevõtete arvu poolest viimase seitsme aasta suurim, tuues külastajate ette nii ehitus- kui sisustusvaldkonna väljapanekud.

Messi projektijuht Anders Urbel rääkis, et tänavu võtab messist osa üle 130 ettevõtte ja organisatsiooni Eestist ja ka piiri tagant. «Mess pakub kolme päeva jooksul võimalust end kurssi viia ehitusvaldkonna uudistega ja sisustustrendidega ning oma ala spetsialistidega konsulteerida. Loomulikult ei puudu ka head messipakkumised. Seega tasub kindlasti kohale tulla, kui on plaanis kodu renoveerimine või jääb vajaka sisustusideedest,» ütles ta ning lisas, et traditsiooniliselt pakub mess ka seminariprogrammi, kus sel korral räägitakse lähemalt küttesüsteemidest ning innovatiivsetest fassaadilahendustest.

Tänavu on ekspositsioonidega sisustatud kõik kolm messipaviljoni. Üldehitusteemadest on esindatud kõik hoone ehitamiseks vajalik alates ehituskividest kuni katusematerjalide ja küttesüsteemideni välja. Tulenedes aastaajast annavad korraldaja sõnul messil tooni küttesüsteemid, näiteks on esindatud ahjud ja pliidid, kuid ka katlad ja taastuvenergial põhinevad lahendused. Messi välialal asuvates ekspositsioonides süüdatakse küttekolletes ka elav tuli, rääkis Urbel.

«Kuivõrd mitmed ehitusteemad on tavakülastaja jaoks üsna spetsiifilised, oleme sel korral veelgi rohkem pannud rõhku kodusisustusele,» kirjeldas Urbel. Nii saab messil tutvuda köögitrendidega, uudistada uusi aknakattelahendusi ning omal nahal proovida, kui oluline on hea ööune nimel omada kvaliteetset voodit. Samuti on messil varasemast rohkem esindatud saunatemaatika – väljapanekus on Eestis valmistatud saunamajakesed, kümblustünnid ning majja või korterisse paigaldatavad infrapunasaunad.

Messil saab tähelepanu ka kodumaine disain. «Noored Eesti disainerid sisustavad «Homse Põhjamaa kodu» nimelise ala, kus on esindatud kõik eluruumid – köök, elutuba, magamistuba, lastetuba, vannituba, esik ja terrass. Näha saab naturaalsetest materjalidest loodud mööblit, tekstiile, valgusteid ja sisustuselemente,» sõnas korraldaja.

Mess Ehitus ja Sisustus on pika ajalooga sündmus ja avab uksed 22. korda. Mess toimub neljapäevast laupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles