Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne nipp, kuidas saada avokaado kiiremini küpseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media / Scanpix

Selleks läheb vaja paberkotti, avokaadot ja banaani.

Ei ole midagi paremat, kui küpse ja söömiseks valmis avokaado. Poest ostes on avokaado tavaliselt kõva ja vajab aega, et seista ja pehmeks muutuda. Mida teha, et protsessi kiirendada?

Võta pruun paberkott ja aseta sinna toores advokaadi ja banaan või õun. Lihtsa keemia tulemusel hakkavad puuviljad eraldama etüleeni, mis on selline gaas, mis paneb mõlemad kiiremini valmima, vahendab Goodhousekeeping.com Proovi kodus järele! Olenevalt sellest, kui kõva oli su avokaado alguses, peaks protsess võtma kaks-kolm päeva. 

Tagasi üles