Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: karge jäätisemaius banaaniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Premia

Suussulavate magustoitude valmistamiseks ei pea alati olema kogenud kondiiter. Premia soovitab selleks puhuks jäätistemaiuse retsepti, millega külalisi meeldivalt üllatada. Maiuse õnnestumiseks tuleb vaid üles leida jäätisega harmoneeruvad komponendid ja lõpptulemus viib keele alla. Selles retseptis on jäätise kõrval aukohal banaan, mis annab magustoidule juurde siidise maitse ning täidlase koostise.

Vaja läheb

  • 480g vaniljejäätist          
  • 5 banaani            
  • Peotäis kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
  • 3 sl vedelat mett
  • 1/3 tl kaneeli
  • meelepärast moosi, šokolaadi- või karamellikastet
  • 50 g purustatud pähkleid (nt kreeka pähklid või mandlid)

Valmistamine

Võta jäätis sügavkülmast välja ning jäta toatemperatuuril sulama. Viiluta banaanid väikesteks tükkideks. Mikserda köögikombainis tükeldatud banaanid koos kergelt sulanud jäätisega. Lisa juurde kuivatatud jõhvikad või rosinad, mesi ning kaneel. Jaota segu magustoidupokaalidesse ning aseta need umbes kümneks minutiks sügavkülmikusse tahenema. Kaunistuseks lisa meelepärane moos või šokolaadikaste ning raputa peale purustatud metspähkleid või mandleid.

Tagasi üles