Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vaata, kuidas teha õigeid Prantsuse röstsaiu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Prantsuse röstsai ehk vaesed rüütlid.
Prantsuse röstsai ehk vaesed rüütlid. Foto: SCANPIX

Meil tuntud vaesed rüütlid ehk rüütlisaiad kannavad mujal maailmas peenemat nime Prantsuse röstsai ehk french toast. Kuivanud saia kasutamiseks on muna-piima segus praadimine üks kõige lihtsamaid ja maitsvamaid lahendusi, kuigi kõige praemini sobivad selleks paksud ja värsked saiaviilud. 

Vaata Epicurious videost üle, kuidas Prantsuse röstsaiu teha!

  • Lõika tihke koostisega sai paksudeks viiludeks. 
  • Vala kaussi piima ning sega vispeldades selle sisse kolm muna, maitse järgi suhkrut, kaneeli, soola ja vaniljeekstrakti.
  • Määri pann võiga ja prae piima-munasegus immutatud saiad mõlemalt poolt kuldpruuniks. 
  • Raputa peale tuhksuhkrut ja naudi!
Tagasi üles