Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

5 kokkamisnippi, mida igaüks lihtsalt teadma peab

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toit
Toit Foto: SCANPIX

Toidu tegemine õnnestub tunduvalt paremini, kui pidada kinni mõnest olulisest reeglist. 

1. Ära pane pannile korraga liiga palju asju 

Ära kuhja panni liiga täis, sest muidu ei küpse asjad ühtlaselt. Selle asemel, et panna pannile korraga neli lihatükki, mis vaevu ära mahuvad, prae kõigepealt kaks ja seejärel ülejäänud. 

2. Lase punasel lihal pärast küpsemist veidi aega seista

Pärast seda, kui sa oled oma lihatükki ahjust välja võtnud, ära löö sellesse kohe nuga sisse. Lase sellel veidi aega «rahuneda» ja lõika sellest alles siis meelepärased lõigud. Nii ei kaota sinu liha oma mahlasust. 

3. Hoia oma maitseaineid pimedas ja jahedas kohas

Ära hoia oma maineaineid mitte kunagi päikese käes või otse pliidi kohal, sest muidu kaotavad need oma maitse. 

4. Pastat keetes lisa sool keevale veele

Ühe suure potitäie vee jaoks on vaja umbes 1-2 teelusikatäit soola. Lisa sool just kuumale veele. 

5. Hoia maitsetaimi külmkapis märja paberrätiku sees

Sul jäi peotäis peterselli üle? Mässi see märja paberrätiku sisse ja pane külmkappi. Nii püsib see veel mõnda aega värskena. 

Tagasi üles