Toidu tegemine õnnestub tunduvalt paremini, kui pidada kinni mõnest olulisest reeglist.
5 kokkamisnippi, mida igaüks lihtsalt teadma peab
1. Ära pane pannile korraga liiga palju asju
Ära kuhja panni liiga täis, sest muidu ei küpse asjad ühtlaselt. Selle asemel, et panna pannile korraga neli lihatükki, mis vaevu ära mahuvad, prae kõigepealt kaks ja seejärel ülejäänud.
2. Lase punasel lihal pärast küpsemist veidi aega seista
Pärast seda, kui sa oled oma lihatükki ahjust välja võtnud, ära löö sellesse kohe nuga sisse. Lase sellel veidi aega «rahuneda» ja lõika sellest alles siis meelepärased lõigud. Nii ei kaota sinu liha oma mahlasust.
3. Hoia oma maitseaineid pimedas ja jahedas kohas
Ära hoia oma maineaineid mitte kunagi päikese käes või otse pliidi kohal, sest muidu kaotavad need oma maitse.
4. Pastat keetes lisa sool keevale veele
Ühe suure potitäie vee jaoks on vaja umbes 1-2 teelusikatäit soola. Lisa sool just kuumale veele.
5. Hoia maitsetaimi külmkapis märja paberrätiku sees
Sul jäi peotäis peterselli üle? Mässi see märja paberrätiku sisse ja pane külmkappi. Nii püsib see veel mõnda aega värskena.