Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Nostalgiline retseptisoovitus: pelmeenisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuldkollane sügis meelitab õuemõnusid nautima ja mis saaks olla parem, kui pärast pikka jalutuskäiku üllatada oma pere ühe kuuma ning maitsva supiga.

Premia soovitab selleks puhuks kosutavat pelmeenisupi retsepti, mis valmib imelihtsalt ja toob toidusedelisse nostalgilist vaheldust. Kuna pelmeenid on teada-tuntud tudengiroog, sobib aurav pelmeenisupp ideaalselt ka ühikaköökides mekkimiseks. Iga kodukokk võib retseptis toodud lisakomponente julgelt asendada.

Vaja läheb

  • 1.5 l vett
  • 1.5 puljongikuubikut
  • 2-3 porgandit
  • 1-2 väiksemat porrut
  • tükike juursellerit
  • 3-4 kartulit
  • 1 pakk pelmeene
  • 1 loorberileht
  • 3-4 tera musta pipart
  • maitserohelist (till või petersell)

Valmistamine

Aja vesi koos puljongikuubikuga keema. Tükelda porgandid, sibul, porrulauk ja jupike sellerit. Kuumuta köögivilju võis ning seejärel lisa keevasse vette. Lisa tükeldatud kartulid ja keeda umbes 10 minutit. Seejärel lisa pelmeenid ning jätka keetmist, kuni need tõusevad pinnale.

Pärast pelmeenide pinnalekerkimist keeda neid veel 5-7 minutit keskmisel kuumusel. Lisa hakitud maitseroheline, kata pott kaanega, keera tuli kinni ning lase supil paar minutit tõmmata. Serveeri hapukoorega.

Tagasi üles