Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: imemaitsev sibulamarmelaad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Peipsi sibul.
Peipsi sibul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Meie üleskutse peale saatsid lugejad oma kõige paremaid hoidiseretsepte. Täna jagame teiega üht mõnusat sibulamoosi retsepti. 

Sibulamarmelaadi tegemiseks on sul vaja: 

  • 500 grammi punast sibulat
  • viit küüslauguküünt
  • üks tl tšillihelbeid
  • 50 g võid
  • pool klaasitäit pruuni suhkrut
  • üks klaasitäis õunamahla
  • veerand klaasitäit punast veiniäädikat
  • maitsestamiseks näpuotsatäis soola ja musta pipart

Sulata potis või ning prae selles hakitud sibul ja küüslauk. Lisa sool, pipar, pruun suhkur ja tšillihelbed ning hauta kaane all umbes 40 minutit aeg-ajalt segades. Lisa õunamahl ja veiniäädikas ja hauta veel umbes 10 minutit. Lase segul jahtuda. Säilita sibulamarmelaadi külmkapis. 

Sobib hästi lihatoitude ja leivaga! 

Tagasi üles