Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pastapäeva retseptisoovitus: tervislik rukola-brokoli lasanje

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Lauri Laas

Täna tähistatakse nii Eestis kui üle kogu maailma Itaalia kultustoidule ehk pastale pühendatud päeva. Sel puhul annavad Põhjaka mõisa kokad retseptisoovituse, kuidas teha suurte pastaplaatidega lasanjet, kus lihatooted on asendatud vitamiinirohke rohelise täidisega.

Tarvis läheb:

  • 1 brokoli
  • 1 suurem sibul
  • Peotäis rukolat
  • Pakk lasanjeplaate

Bechamel kastme tegemiseks:

  • 100 g võid
  • 100 g jahu
  • 200 g Epiima Edam juustu 
  • 800 ml piima

Valmistamine:

Sulata potis või ja lisa jahu. Sega pidevalt kas puulusika või vispliga. Kuumuta segu madalal kuumusel umbes viis minutit ja lisa seejärel piim. Lase kastmel pakseneda ja lisa kõige lõpus juust. Maitsesta soola ja vähese pipraga, võta pott tulelt ja jäta ootama.

Murra brokoli väikesteks õisikuteks ja lõika sibulast õhukesed viilud. Võta ahjuvorm ning kalla sinna esmalt veidi eelnevalt valmis tehtud kastet. Seejärel aseta esimene kiht lasanjeplaate, jälle kastet ning köögiviljad ja rukola. Korda kihtide ladumist seni kuni vorm on täis. Aseta lasanje ahju ja küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit. Lase lasanjel enne serveerimist 10-15 minutit seista, siis on seda lihtsam lõigata ja serveerida. 

Tagasi üles