Väga oluline reegel, mida tuleks kodu sisustamisel järgida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Sul on ees korteri sisustamine või tahad lihtsalt oma elutoale uue välimuse anda? Enne kui sa kodusisustuspoodidesse tormad, pane kindel plaan paika. 

Et vältida olukorda, kus sa oled kogu oma eelarve eest kokku krahmanud suure hunniku nipsasjakesi, võta kasutusele 80/20 reegel. 

See tähendab seda, et 80 protsenti oma eelarvest tuleks kulutada ajatutele ja kvaliteetsetele mööbliesemetele ja 20 protsenti trendikatele sisustusdetailidele. 

Elutoa sisustamisel on mõistlik kulutada suurem rahasumma ehk niiöelda 80 protsenti näiteks korralikule diivanile või kohvilauale, mida sa kasutad veel vähemalt viis kuni kümme aastat. Väiksema rahasumma eest on sul võimalik osta näiteks padjakatteid või muid nipsasjakesi, mida sa juba ammu endale ihaldanud oled. 

Sisustusdetailidest tüdinevad inimesed palju kiiremini ja sellepärast ei ole mõtet neile ka väga suurt rahasummat kulutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles